Diagnose

Je krijgt de diagnose Borstkanker. Alsof het niet tegen jou wordt gezegd, maar iemand anders. Je wordt overvallen door zoveel emoties en je weet niet waar je het zoeken moet. Dat dit jou overkomt, hoe kan dit?

Alleen al het krijgen van de diagnose kan traumatisch zijn. Die ene minuut waarin deze zin wordt uitgesproken verandert alles.

Hoe ga je hiermee om? Het is teveel, te heftig en te zwaar om dit alleen te laten landen. Maar zeker ook voor jouw naasten.

In 2016 kreeg ik zelf deze diagnose met onze pasgeboren baby van 5 weken in de wieg. Deze diagnose kwam rauw op ons dak. Het was de meest agressieve vorm, en het was uitgezaaid. 18 tumoren in totaal met een ongunstige prognose.

Ik was 34, leefde best gezond en kende verder niemand die dit ook had meegemaakt. Uiteindelijk bleek ik genetisch belast te zijn waardoor het plaatje ineens veel groter werd dan het al was. Nu raakte het ook direct mijn zussen en nichtje die zich ook lieten testen op dit BRCA1-gen. Hierbij had één zus een positieve test, en mijn andere zus een negatieve test. We vielen van de ene shock in de andere. Maar we gingen door en ik pakte alles aan wat mij hielp om zo goed als mogelijk door alle behandelingen en operaties te komen.

Het begon als vanzelf dat ik in gesprek ging met andere vrouwen die hetzelfde meemaakten als ik. Omdat ik meer diepgang wilde geven aan deze ondersteuning, heb ik mij laten omscholen tot Lifecoach en Natuurvoedingsadviseur.

Alleen al het volgen van deze studies en dit te kunnen toepassen bij anderen gaf mij een geweldig goed gevoel. Vervolgens mocht ik ervaren hoe goed mijn cliënten door de behandelingen gingen en hierdoor beter en sneller herstelden.

Mijn focus ligt vooral op datgene wat de client nodig heeft op het moment zelf. Met het oog op de persoon als geheel omdat alles uiteindelijk met elkaar verbonden. Hier gebruik ik verschillende technieken voor om tot de kern te komen waar de client thuis makkelijk mee verder kan.

Wanneer de aandacht hierop gericht wordt, heeft dit naast het hebben van een direct positief gevolg op het moment zelf, ook positieve effecten op het herstel in de periode daarna. Dat ik hier dan aan mag bijdragen, geeft mij een gevoel van enorme dankbaarheid en geluk. Hier doe ik het voor!